Skip to main content

Steeds vaker woont een koppel al samen en vervolgens wordt dan ‘de vraag’ gesteld. Religie is niet vanzelfsprekend de hoofdreden waarom een stel gaat trouwen. Het is ook iets romantisch of symbolisch, waarbij twee partners voor altijd een verbintenis aangaan. Trouwen heeft tevens een aantal praktische bijkomstigheden voor een toekomst met huisje, boompje, beestje. Traditie of niet, sommige elementen blijven altijd. 

Ondanks de veranderingen door de jaren heen, blijft de traditie stand houden. Zo mag de bruidegom nog steeds zijn bruid niet zien in haar bruidsjurk. Indien mogelijk dient het ouderlijk huis nog steeds als startlocatie. Je ziet ook dat er voor één locatie wordt gekozen om de hele dag te vieren. Erg handig, want zo houden jullie tijd over voor leuke activiteiten met jullie gasten.

Maagdelijkheid of modegril

De trouwjurk was altijd maagdelijk en onschuldig wit. De jurk is nog steeds wit, maar is van traditie veranderd naar een ware mode verschijnsel. De jurk hoeft niet meer spierwit te zijn. Door de hippe thema bruiloften zie je vaker kleurige accessoires, waardoor de bruiloft net een ander (kleur)tintje krijgt. Om het huwelijk te vieren is het aansnijden van de bruidstaart al jaren de symbolische traditie. Het is de eerste taak als getrouwd stel dat men gezamenlijk doet. De taart is niet meer alleen van de plaatselijke bakker, de taart is bijna een vorm van kunst geworden. Er worden hele proeverijen gehouden om het perfecte stukje taart aan gasten te kunnen serveren. Mmmmm, dit is vast een heerlijke voorbereiding, letterlijk & figuurlijk!

trouwjurk

Ook het loslaten van de duiven is een traditie dat men nog steeds in ere houdt, zo nu en dan op een andere manier. Er worden bijvoorbeeld in plaats van duiven ook ballonnen of wensballonnen losgelaten met dezelfde bedoelingen. Duiven blijven eeuwig bij dezelfde partner. Het loslaten van duiven staat symbool voor huwelijkstrouw, liefde en geluk. Begrijpen jullie nu ook onze keuze voor de tortelduifjes in ons logo?
snoeptafel

Traditie in de Same Day Edit

Buiten de terugkomende tradities, zien we ook steeds meer trends overkomen vanuit Amerika. Hebben jullie een weddingplanner of zo’n lekkere zoete candy table op jullie bruiloft? Ah, wij zouden State of Dreaming Films niet zijn als we niet even kort aankaarten dat de Same Day Edit ook echt een topper is op jullie feestdag. Alle voorbereidingen van de afgelopen maanden, de bijzondere momenten van deze dag, op dezelfde avond nog terug zien met jullie gasten op film. Dat is een begin van een spetterend feest!

Leave a Reply