Skip to main content

Het is weer een drukke periode, waarin diverse fantastische bruidsparen, leuke gasten en prachtige locaties onze camera’s zijn gepasseerd. Één van de mooiste momenten van een bruiloft, vind ik toch wel wanneer er een mooie huwelijk speech wordt gegeven.


Terwijl Sylvester zijn hoeken al filmend staat te bepalen, sta ik even weg te dromen door de meest liefdevolle woorden die er worden uitgesproken. Het is zo’n moment waarbij iemand volledig oprecht en open is. Ongeremd vertellen aan iedereen dat zijn/haar partner helemaal het einde is en het liefst nog tot in detail waarom. Heerlijk! Ik zwijmel dan echt even weg. Het voelt zo bijzonder om getuige te zijn van zoiets intiem en persoonlijks. Zo heb je tijdens de ceremonie ook wel eens dat er geloften worden uitgesproken, waarbij het bruidspaar elkaar trouw beloofd. Ook dit wordt steeds meer gemixt met een huwelijk speech over de ontmoeting tot aan het jawoord dat zij op dat moment gaan geven.

Hoe schrijf je een huwelijk speech

Ben jij van plan om tijdens jullie huwelijk te speechen? Of houd je een toespraak tijdens de huwelijksdag van iemand anders? Dan zou je wel eens een onvergetelijk emotioneel of humoristisch moment van de dag kunnen creëren.

Het schrijven van een huwelijk speech lijkt misschien veel moeilijker dan dat het in werkelijkheid is. Ik kan natuurlijk niet vertellen wat je moet  schrijven, maar ik kan wel ideeën delen van hoe je kunt beginnen met het schrijven van een speech. Pak allereerst een pen & papier:

Do’s

– Bedenk wat de kernboodschap is van jouw verhaal
– Blijf jezelf, maar wees niet bang om je emotie te uiten
– Gebruik een anekdote, een beetje humor is altijd leuk
– Zoek een mooi gedicht als inleiding van jouw speech
– Vertel (kort!) over jullie geschiedenis in vergelijking met jullie huidige relatie
– Houd het kort!

Dont’s

– Dwaal niet af
– Onderonsjes die niet iedereen kan volgen
– Maak er geen langdradig verhaal van
– Ineens praten over iemand anders

huwelijk speech

Moment suprême

Hopelijk kan je hiermee van start bij het schrijven van jouw speech! Nog geen idee op welk moment je de speech gaat geven?
Als je zelf behoort tot het bruidspaar, dan is de ceremonie een prachtige gelegenheid om jouw aanstaande in het zonnetje te zetten met een persoonlijke huwelijk speech. Ook kan je dit doen wanneer jullie net getrouwd zijn, met aansluitend een toost op jullie verbintenis.
Wanneer je gaat speechen voor het bruidspaar, dan kun je ervoor kiezen om dit te doen tijdens het wisselen van de gangen bij het diner.

Voor ik het vergeet. Dit bijzonder moment moet natuurlijk wel goed worden vastgelegd. Mocht je nog geen trouwvideograaf hebben, neem dan contact met ons op. Wij leggen het graag vast, zodat jullie er nog lang van kunnen genieten.

Leave a Reply