Skip to main content

Net zoals er trends in trouwfeesten en bruidsjurken zijn, zijn er ook trends waar te nemen wat betreft de vrijgezellenfeesten. Waren vrijgezellenfeesten vrouwen vroeger nog vooral erop gericht om de bruid in spé flink te laten afzien, dan kan het nu ook anders.

De gênante bunnypakjes en boa’s blijven steeds vaker weg en er wordt meer en meer gezocht naar leuke ideeën voor een vrouwenuitstap, waarvan iedereen geniet… óók de bruid in spé. We geven je hier graag enkele leuke tips voor een origineel vrijgezellenfeest vrouwen.

Originele ideeën voor een vrijgezellenfeest vrouwen

Een vrijgezellenfeest wordt al lang niet meer de avond voor de huwelijksdag georganiseerd. Wel proberen de bruidsmeisjes en aanwezige vrouwen de organisatie van het vrijgezellenfeest vrouwen geheim te houden voor de bruid. Zo wordt het een leuke verrassing voor de bruid, die op deze manier -min of meer- ‘waardig’ afscheid kan nemen van het vrijgezellenbestaan. Na de vele maanden van plannen en organiseren, is het voor de bruid in spé wel fijn om eens heerlijk te kunnen ontspannen en lachen met haar dierbaren.

Houden jullie van een sportieve uitdaging? Dan is het vrijgezellenfeest vrouwen een prima excuus om eens een sport uit te proberen, die jullie doorgaans niet beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan kitesurfen, parachutespringen, quad rijden, bungeejumpen, abseilen, vliegles, salsadansen, buikdansen, paaldansen…

Genieten, relaxen, ontspannen… is dat iets waar ze jullie als vriendinnengroep blij mee maken? Dan hoeven jullie vast niet lang na te denken over een leuke activiteit voor jullie vrijgezellenfeest vrouwen. Een beautyarrangement, een spa- en saunadag,… Speelt geld geen rol? Dan kunnen jullie een heel beautyweekend in binnen- of buitenland boeken.

bruiloft muziek

Daarnaast is er een ruim en divers aanbod workshops, waaruit jullie kunnen kiezen. Van culinaire workshops en eten-en-drinken proeverijen tot creatieve workshops. Met het huwelijk in het vooruitzicht kan een professionele visagie-workshop ook wel handig zijn. Het kan bijvoorbeeld ook leuk zijn om samen een mooi juweel te leren maken, wat jullie allemaal op de grote dag kunnen omdoen.

Tegenwoordig is ook het populair om samen een videoclip of een lipdub op te nemen. Misschien hebben jullie wel een liedje, waar jullie allemaal nog leuke herinneringen aan hebben. Of als jullie het bij het vrijgezellen-thema willen houden, dan is ‘Single Ladies’ van Beyonce wel leuk. Oefen de danspasjes en songteksten in, en voordat jullie het weten, staan jullie op een echte videoclip alsof jullie nooit anders gedaan hebben. Lijkt dit jullie wel een leuk idee voor jullie vrijgezellenfeest vrouwen? Neem dan eens contact op met State of Dreaming Films! Samen met jullie maken we er iets leuks van!

Quality time boven: bridal shower

Ook de ‘bridal shower’ komt steeds vaker voor in Nederland. Een bridal shower kan naast of in de plaats van een vrijgezellenfeest vrouwen georganiseerd worden. Het is een gezellig feestje dat meestal door een groep vriendinnen van de bruid of de bruidsmeisjes georganiseerd wordt. De genodigden zijn familieleden en beste vrienden van de bruid en de bruidegom. Het verschil met een normaal vrijgezellenfeest vrouwen is dat de gasten leuke cadeaus aan de bruid geven en dat de bruid ook een bedanking of geschenkje heeft voor haar gasten.

Bij een bridal shower staat ‘quality time’ centraal. Zijn er gasten die elkaar niet kennen, dan kunnen spelletjes het spreekwoordelijke ijs breken. Meestal worden deze dag ook enkele leuke activiteiten gepland. Denk aan een beautymiddag, een leuke workshop, samen lekker eten en zo verder.

Eén dag of weekend, maar de herinnering blijft eeuwig!

De dag van het vrijgezellenfeest vrouwen duurt maar kort, maar de herinnering blijft jullie altijd bij. Wanneer iedereen haar eigen leven weer oppakt, wordt het vaak alleen maar moeilijker om nog eens zo met z’n allen een geweldige tijd samen door te brengen. Dit zijn momenten die waardevol zijn.

Daarom is het een goed idee om veel foto’s en films te maken van jullie dag en er een leuk aandenken van te maken. Dat kan bijvoorbeeld een fotoboek zijn, een (digitale) collage of een film. Voor dat laatste kunnen jullie een beroep doen op State of Dreaming Films. Wij kunnen bijvoorbeeld een leuke reportage en collage maken op film van jullie vrijgezellenfeest vrouwen op basis van de foto’s en filmpjes, die jullie zelf hebben gemaakt. Neem gerust even contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken! We denken graag met jullie mee en helpen jullie graag om deze dag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

Leave a Reply