Skip to main content

Spannend, jullie huwelijksdag komt steeds dichterbij! Zijn jullie er echt helemaal klaar voor? Weet je al hoe het zit met de corsages? Aan welke kant je zit in de auto? Wij hebben een aantal veel gehoorde vragen op een rijtje gezet en daarmee is onze mini spoedcursus trouwen geboren!

Onze 5 tips voor deze spoedcursus trouwen:

Om jullie dag zo compleet mogelijk te vertalen naar een film, zijn wij van State of Dreaming Films altijd van ‘s morgens t/m ‘s avonds aanwezig om alle momenten van de dag goed vast te leggen. We proberen zo onopvallend mogelijk te werk te gaan, maar toch zijn wij vaak een aanspreekpunt bij hele uiteenlopende vragen van het bruidspaar zelf. Wij zijn meestal best in de buurt & er wordt meestal wel verwacht dat wij na flink wat bruiloften ook wat afweten van ‘hoe het allemaal moet’. We zijn inmiddels goed voorbereid en wij delen graag met jullie onze bevindingen. Hierbij onze eigen mini spoedcursus trouwen ter voorbereiding aan jullie dag:

 1. Corsages  

  De man heeft de bloem boven en het steeltje naar beneden. De vrouw heeft de bloem onder en het steeltje naar boven. Misschien kun je er een ezelsbruggetje bij bedenken 😉
  De corsage draag je vervolgens aan de linkerkant; dichtbij je hart.
 2. Wie loopt waar? 

  Het is een vraag die we best vaak krijgen: ‘waar moet ik staan?’. Een spoedcursus trouwen zonder dit te delen, is natuurlijk geen echte spoedcursus. Uiteraard moet er niets, maar de traditie is wel dat de bruid vóór de huwelijksvoltrekking rechts van de bruidegom loopt, en na het jawoord loopt de bruid aan de linkerkant van de bruidegom (het dichtst bij zijn hart). Zo werkt het ook in de auto.
  spoedcursus trouwen
 3. Ceremoniemeester

  Kies iemand die graag de verantwoordelijkheid op zich neemt en snel kan schakelen, maar ook goed op de hoogte is van jullie wensen. Wat houdt de ceremoniemeesterschap nou eigenlijk in? Deze persoon zorgt ervoor dat de dag verloopt, zoals jullie dat wensen. Je kan o.a. het draaiboek samenstellen met de ceremoniemeester, dan weet hij/zij precies of en wanneer er ruimte is voor speeches of andere toevoegingen. Wel leuk als een verrassing een verrassing blijft, maar wel in jullie planning past. Niet alleen voor jullie gasten is de ceremoniemeester een aanspreekpunt, maar ook voor alle leveranciers is het prettig om met hun vragen bij iemand terecht te kunnen op jullie huwelijksdag. Niemand belasten met deze drukke taak? Schakel dan de hulp in van een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester!

 4. Stropdasknopen 

  Wordt het een strik of stropdas? Heeft de bruidegom opgelet toen het werd voorgedaan bij het passen? (Ehm, …). Gelukkig bestaat er Google en speelt er binnen 3 seconden een tutorial voor jouw stropdasknoop. Is er een ouder of vriend in de buurt, vraag dan om hulp. Dit ziet diegene later toch als een essentiële bijdrage aan deze dag. Geen spoedcursus trouwen, maar wel spoedcursus knopen!

 5. Bruidsjurk & sluier

  “We kregen de jurk in de winkel toch veel sneller dicht?” Heb je een jurk met knopen? Zorg er dan voor dat het een haaknaald in de buurt is. Zo gaat het net iets makkelijker (& sneller) dicht.
  Bij een jurk met veters is goed goed om een familielid of vriend(in) te vragen om mee te kijken hoe de jurk dicht gaat tijdens het passen. Maak desnoods foto’s om later te kunnen terugkijken.
  Dit geldt ook voor het in doen van de sluier. Tijdens de pas sessie gaat het vaak goed, maar tijdens de spannende dag lijkt het kammetje ineens de verkeerde kant op te zitten. Whaaaa, paniek!
  Nu niet meer, want jullie zijn goed voorbereid! 🙂

  Nog eentje dan!

  Geen veelgestelde vraag, maar wel advies. Niets moet, alles mag. Het is vooral belangrijk dat jullie je goed voelen op deze dag en zorgeloos (van elkaar) genieten.

  hand in hand

 

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze mini spoedcursus trouwen en staat niets jullie nog in de weg om een prachtige dag te beleven!
Op de hoogte blijven van meer tips, neem dan eens een kijkje op onze blogpagina.

Leave a Reply