Skip to main content

Bij trouwen hoort natuurlijk een trouwjurk. De juiste jurk vinden kan een lastige opgave zijn maar ook leuk en uitdagend. Bruidsmagazines doorbladeren om inspiratie op te doen en gezellig met je moeder, schoonmoeder en / of vriendinnen op jacht gaan naar de ultieme trouwjurk.

 

Uitkiezen van je trouwjurk

Bij het uitkiezen van je trouwjurk is het goed om van tevoren over een aantal dingen na te denken. Denk maar aan de kleur; wil je traditioneel in het wit of ivoor trouwen of vind je een gekleurde trouwjurk meer bij je passen? Welk model jurk valt bij je in de smaak en past bij je figuur?

 

In bruidsmode zijn heel wat trends. Tegenwoordig zijn jurken die doen terugdenken aan de glamour en elegantie van de art deco periode van de Roaring Twenties, heel erg in. Ook de zogeheten Bohemian Chic look, gekenmerkt door jurken in soepelvallende stoffen, romantische details en zachte kleuren kan heel mooie bruidsjurken opleveren. Nog een trend is veelvuldig gebruik van kant, wat zowel fragiel en lieflijk als sexy kan zijn. Combineer dat bijvoorbeeld met een prachtig vormgegeven en uitgewerkte rugpartij en je bent echt helemaal volgens de laatste trends gekleed. Mag het voor jou wat minder traditioneel? Wat denk je van een korte trouwjurk?
Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je helemaal goed voelt in je trouwjurk en dat de jurk de beste aspecten van jouw figuur benadrukt. Dat is de beste garantie om je echtgenoot-in-spé en alle aanwezigen vol bewondering naar jou te laten kijken.trouwjurk

Wil je je trouwjurk laten maken, kopen of huren? Wanneer je je trouwjurk laat maken, weet je zeker dat het je droomjurk wordt. Maar misschien hangt je droomjurk wel in de schappen bij een boetiek! Het is altijd aangewezen om meerdere boetieks af te gaan op zoek naar jouw ideale jurk. Niet iedere boetiek heeft dezelfde collecties van dezelfde merken hangen, dus je kunt altijd weer verrast worden. Omdat het toch om dé jurk gaat, is het fijn als familieleden en vrienden erbij zijn om je te helpen een goede keuze te maken. Wanneer je een potentiële trouwjurk gevonden hebt, kun je de boetiek vragen of ze deze tijdelijk apart willen houden. Dit geeft je de mogelijkheid om goed na te denken alvorens je een beslissing maakt.

Accessoires voor bij je trouwjurk

Accessoires maken de trouwjurk af. Onder de trouwjurk horen natuurlijk een stel mooie, bijpassende schoenen/hakken. Zorg ervoor dat je het schoeisel tijdig ingelopen hebt, want het is uiteraard niet fijn om met blaren te zitten op je trouwdag.

Ook kun je je trouwjurk afmaken met een sluier met eventueel een lange sleep en/of een tiara of een hoedje. Een clutch is niet alleen praktisch maar kan ook erg leuk staan.

En niet te vergeten.. de blingbling! Sieraden horen er natuurlijk bij! Uiteraard afgestemd op de jurk van je keuze. Heb je al veel glans en schittering in je jurk, dan hou je jouw accessoires beter iets subtieler.

De finishing touch

Om het helemaal af te maken, komt er nog het bruidskapsel en make-up bij kijken. Dit hoef je ook niet per direct te beslissen. Dagen, misschien wel weken voorafgaand aan de bruiloft kun je al met de visagist bekijken welk kapsel en welke make-up je wilt dragen op de grote dag. Voor de mooiste look, laat je jouw kapsel en make-up aansluiten bij de stijl van je jurk.

Op de dag zelf is het wel fijn dat je helemaal professioneel gestyled wordt. Word je even lekker verwend en hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Jij zal er uitzien als de stralende bruid, die je bent. Dat is ook mooi meegenomen, want op je trouwdag sta je uiteraard ook letterlijk in de spotlight van alle camera’s en fototoestellen. Als je ons van State of Dreaming Films uitnodigt, vereeuwigen we iedere belangrijke moment van de dag. Van de make-up, het aantrekken van je jurk,… en de blik vol trots van de bruidegom als hij zijn bruid voor het eerst die dag aanschouwt tot de allerlaatste danspasjes ‘s avonds laat. Een mooie, levende herinnering van jouw mooiste dag, die jullie samen keer op keer kunnen bekijken.

Leave a Reply